eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bencze: nem egyenruha viselése miatt állítottak elő tüntetőket

Nem azért állított elő a rendőrség a múlt szombati Erzsébet téri rendezvényről több embert, mert a demonstrálók gárdista egyenruhát viseltek, hanem mert megtiltott rendezvényen vettek részt, és ellenszegültek a rendőri intézkedésnek - jelentette ki Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A főkapitány elmondta: a rendőrség jogszerűen tiltotta meg a rendezvény megtartását. Az oszlatás is jogszerű volt, mert a megjelentek egy megtiltott rendezvényen vettek részt, és a rendezvény több esetben is elveszítette békés jellegét, rendőrökre támadtak, ami önmagában is feloszlatási ok.

Hangsúlyozta: a rendőrség nem azért állított elő néhány tüntetőt, mert a Magyar Gárda formaruháját viselték. Minden esetben a jogszerű rendőri intézkedésnek való ellenszegülés miatt tett feljelentést a rendőrség, az más kérdés, hogy az előállítottak büszkén vállalták, hogy a Magyar Gárda tagjai és a szervezet formaruháját viselik - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×