Babaszobát alakítottak ki a kaposvári rendőrségen

InfoRádió / MTI
2009. július 10. 17:17
Babaszobát alakítottak ki a rendőrkapitányságok közül az országban elsőként Kaposváron; a kétszázezer forint pályázati támogatásból átalakított irodát pénteken avatták fel.

Kemény Gábor, a kapitányság vezetője hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a kapitányságra újszülöttel, kisgyermekkel érkező ügyfelek számára kulturált és nyugodt körülményeket biztosítsanak a várakozáshoz, megoldott legyen a csecsemők tisztába tevése, etetése.

E mellett szakmai szempont is indokolta egy ilyen szoba kialakítását - mondta a bababarát jelzőre jogosult rendőrkapitányság vezetője. aki elmondta, hogy a kapitányságon számos esetben hallgatnak ki sértetté vált gyerekeket, akik feltehetően egy ilyen környezetben sokkal nyugodtabbak, oldottabbak.

Közölte: a gyerekeket ezentúl - természetesen minden esetben a szülő jelenlétében - ebben a szobában, a hivatalos helyiségeknél a gyerekek számára mindenképpen kellemesebb, otthonosabb körülményeket biztosító helyen hallgatják ki, akár játszás közben.

Kemény Gábor tájékoztatása szerint a babaszobában a kapitányság dolgozói által felajánlott játékok mellett a kihallgatáshoz szükséges technikai eszközök is rendelkezésre állnak.