eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Vigyázat! Õsszel visszatérnek a lopóautók

Õsszel újból üzembe állnak a lopóautó néven elhíresült trélerek a fővárosban - mondta az InfoRádiónak a Parking Kft. kommunikációs vezetője. Volly György hozzátette: új módszert alkalmaznak majd a szabálytalanul parkoló gépjárművek elszállításakor, így azokban nem keletkezhet kár.

Októbertől a közterület-felügyelők is elszállíthatják a tilosban parkoló autókat - tájékoztatta az InfoRádiót a Parking Kft. kommunikációs vezetője. Eleinte 28, később jóval több lopóautó szedi majd össze a járműveket új technikát alkalmazva, így azokban nem eshet kár - tette hozzá.

A lopóautók a főváros egész területén dolgoznak, de főleg a belső kerületeket járják majd, ahol a szűkebb, forgalmasabb utcákban okozhatnak nagy torlódást, akadályozhatják a mentők, tűzoltók, BKV-járművek közlekedését a figyelmetlenül hátrahagyott kocsik - magyarázta Volly György.

Az elszállításról továbbra is videofelvétel készül majd, a fedélzeti GPS-berendezés pedig rögzíti az intézkedés pontos helyét és idejét. Az ősztől munkába álló új trélerek a bécsi gyakorlat szerint fognak dolgozni: a szabálytalanul parkoló autót egy daru segítségével emelik a platóra - mondta a Parking Kft. kommunikációs vezetője.

A felügyelet intézkedéskor értesíti a rendőrséget, az elszállított autó rendszámát pedig közzéteszi a felügyeletet működtető önkormányzat polgármesteri hivatalának honlapján is - fűzte hozzá Volly György.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×