Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vigyázat! Õsszel visszatérnek a lopóautók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Õsszel újból üzembe állnak a lopóautó néven elhíresült trélerek a fővárosban - mondta az InfoRádiónak a Parking Kft. kommunikációs vezetője. Volly György hozzátette: új módszert alkalmaznak majd a szabálytalanul parkoló gépjárművek elszállításakor, így azokban nem keletkezhet kár.

Októbertől a közterület-felügyelők is elszállíthatják a tilosban parkoló autókat - tájékoztatta az InfoRádiót a Parking Kft. kommunikációs vezetője. Eleinte 28, később jóval több lopóautó szedi majd össze a járműveket új technikát alkalmazva, így azokban nem eshet kár - tette hozzá.

A lopóautók a főváros egész területén dolgoznak, de főleg a belső kerületeket járják majd, ahol a szűkebb, forgalmasabb utcákban okozhatnak nagy torlódást, akadályozhatják a mentők, tűzoltók, BKV-járművek közlekedését a figyelmetlenül hátrahagyott kocsik - magyarázta Volly György.

Az elszállításról továbbra is videofelvétel készül majd, a fedélzeti GPS-berendezés pedig rögzíti az intézkedés pontos helyét és idejét. Az ősztől munkába álló új trélerek a bécsi gyakorlat szerint fognak dolgozni: a szabálytalanul parkoló autót egy daru segítségével emelik a platóra - mondta a Parking Kft. kommunikációs vezetője.

A felügyelet intézkedéskor értesíti a rendőrséget, az elszállított autó rendszámát pedig közzéteszi a felügyeletet működtető önkormányzat polgármesteri hivatalának honlapján is - fűzte hozzá Volly György.

Hanganyag: Szépvölgyi István