Draskovics a Jobbik demonstrációjáról: a rendőrség közbelép, ha kell

Infostart
2009. július 9. 15:02
A rendőrség csak akkor lép közbe a Jobbik szombat estére bejelentett demonstrációján, ha ott törvénysértés történik - mondta az InfoRádiónak Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. Arra a kérdésre, hogy a rendőrök várhatóan kiemelik-e az ott megjelenők közül a gárdista egyenruhásokat, a tárcavezető azt válaszolta: az illetékes parancsnok dönti el, hogy mikor kell a rendőröknek beavatkozniuk.

A Fővárosi Ítélőtábla döntése a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatása kapcsán világos: a szervezet és annak működése - beleértve az egyenruhát, az alakzatot vagy a jelszavakat - megfélemlítő, mások szabadságjogai ellen irányul, ezért nem élvezi az egyesülés védelmét - mondta az InfoRádióban az igazságügyi miniszter.

Draskovics Tibor hozzátette: a véleménynyilvánítás joga nem korlátlan, gátat szab neki az, ha mások jogait és szabadságát megsérti.

A miniszter arra azonban nem akart válaszolni: mikor fog közbelépni a rendőrség a Jobbik szombati demonstrációján. Mint mondta, az illetékes parancsnoknak kell eldöntenie, mikor valósul meg jogsértés a demonstráción.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást