Demszky: A BKV-vezérnek tisztáznia kell magát

Infostart
2009. július 7. 17:25
Demszky Gábor főpolgármester szerint elvárható, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója reagáljon az őt ért vádakra és tisztázza magát azok alól a nyilvánosság előtt. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szerint előfordulhat, hogy a vezérigazgatót ért újabb gyanúsítások ronthatják a BKV helyzetét is.

Demszky Gábor egy sajtóbeszélgetésen azt mondta: elvárható, hogy a BKV vezetője tisztázza magát, és tegye meg a megfelelő jogi lépéseket a saját és a cég jó hírnevének helyreállítása érdekében. A főpolgármester szerint itt nem csak a BKV, hanem például a Magyar Villamos Művek jó hírnevéről is szó van.

A főpolgármester szerint abban az esetben, ha Kocsis István cáfolja az értesüléseket, akkor be kell számolnia arról, milyen lépéseket akar tenni, hiszen a vele kapcsolatos híresztelések közügyet képeznek, ezért mindenki joggal várja el azok tisztázását.

Demszky Gábor hangsúlyozta: a következő néhány napban eldőlhet Kocsis István sorsa.

A gyanúsítások szerint a BKV vezetője, aki korábban a Magyar Villamos Művek vezérigazgatója volt, az MVM kapcsán keveredett gyanús ingatlanügyekbe. Kocsis István korábban nyilatkozatban cáfolta ezt. A Magyar Távirati Iroda múlt pénteken úgy értesült: hamarosan ismét vezetőváltás történhet a BKV élén, mivel Kocsis István vezérigazgatóban megrendült a városvezetés jelentős részének bizalma.

A városvezetés nem állt a BKV-vezér mögé

Eközben kiderült, hogy Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes tudta és beleegyezése nélkül került nyilvánosságra a BKV közleménye, amelyben azt állították, hogy a közlekedési társaság vezérigazgatója továbbra is élvezi a városvezetés bizalmát. A dokumentum alapján a BKV egy szövegkörnyezetéből kiszakított részletet hozott nyilvánosságra a két vezető négyszemközti tárgyalása után.

Hagyó Miklós továbbra is úgy véli: aggodalomra adnak okot a Kocsis Istvánnal összefüggő vádak, amelyek alól - a politikus reményei szerint - hamarosan tisztázza magát. A főpolgármester-helyettes szerint előfordulhat, hogy a vezérigazgatót ért újabb gyanúsítások ronthatják a BKV helyzetét is.

Nyilvánossá vált néhány hete egy nemzetközi ügyvédi iroda jelentése is, amely az MVM-nél történt különös tranzakciókkal, köztük offshore ingatlanügyekkel foglalkozik. Kocsis István cáfolta, hogy neki vagy feleségének offshore cége lenne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást