Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még lezáratlan a Nemzeti Õrsereg királyhelmeci ügye

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még lezáratlan, feltehetőleg bírósági előkészítés alatt van a Nemzeti Õrsereg 28 tagjának az ügye Szlovákiában, akiket a múlt év november 8-án állítottak elő Királyhelmecen, ahol a szabolcsi szerveződés tagjai az első bécsi döntés 70. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést - mondta Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a párt országos alelnöke Nyíregyházán hétfőn.

Az előállítást vádemeléssel zárta le a tőketerebesi ügyészség, amely ellen az érintettek panasszal éltek, de azt elutasították - mondta sajtótájékoztatóján a pártvezető, aki civilben ügyvédként praktizál.

Hozzátette: a panasz elutasításáról a szomszédos ország hatósága szlovák nyelven adott értesítést, majd magyarul is megküldte a határozatát, s bár azóta hosszabb idő eltelt, azóta sem történt semmi.

Gyüre Csaba a sajtótájékoztatón - amelyen a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda három szabolcsi tagja egyenruhában, ahogy kapitányuk mondta, "formaruhában" jelent meg, és vezetőjük bírálta a határozatot, valamint a rendőrség hét végi, budapesti fellépését a szervezet mellett demonstrálókkal szemben - beszámolt az őrsereg egy másik szlovákiai ügyének állásáról is.

A tőketerebesi járásbíróság 10 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta az őrsereg egyik tagját, mert márciusban Borsi településen, a Rákóczi-ünnepségen kibontotta a szerveződés zászlóját. A nem jogerős ítéletet - emelte ki a pártvezető - megfellebbezik a kassai megyei bíróságnál.