eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Még lezáratlan a Nemzeti Õrsereg királyhelmeci ügye

Még lezáratlan, feltehetőleg bírósági előkészítés alatt van a Nemzeti Õrsereg 28 tagjának az ügye Szlovákiában, akiket a múlt év november 8-án állítottak elő Királyhelmecen, ahol a szabolcsi szerveződés tagjai az első bécsi döntés 70. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést - mondta Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a párt országos alelnöke Nyíregyházán hétfőn.

Az előállítást vádemeléssel zárta le a tőketerebesi ügyészség, amely ellen az érintettek panasszal éltek, de azt elutasították - mondta sajtótájékoztatóján a pártvezető, aki civilben ügyvédként praktizál.

Hozzátette: a panasz elutasításáról a szomszédos ország hatósága szlovák nyelven adott értesítést, majd magyarul is megküldte a határozatát, s bár azóta hosszabb idő eltelt, azóta sem történt semmi.

Gyüre Csaba a sajtótájékoztatón - amelyen a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda három szabolcsi tagja egyenruhában, ahogy kapitányuk mondta, "formaruhában" jelent meg, és vezetőjük bírálta a határozatot, valamint a rendőrség hét végi, budapesti fellépését a szervezet mellett demonstrálókkal szemben - beszámolt az őrsereg egy másik szlovákiai ügyének állásáról is.

A tőketerebesi járásbíróság 10 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta az őrsereg egyik tagját, mert márciusban Borsi településen, a Rákóczi-ünnepségen kibontotta a szerveződés zászlóját. A nem jogerős ítéletet - emelte ki a pártvezető - megfellebbezik a kassai megyei bíróságnál.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×