A Duna Televízió elnökének nem kell az Árpád-pajzs

Infostart
2009. július 6. 09:59
A közszolgálati csatorna elnöke bizonytalan értékűnek nevezte a Szörényi Levente által alapított kitüntetést, amelyet korábban ő is átvehetett. A díjazottak között volt Morvai Krisztina és Lovas István is.

A Duna TV vasárnap még összefoglalót sugárzott a 2007-ben alapított díj ünnepélyes átadásáról, ám az esti híradóban már a televízió elnöke bejelentette: visszaadja az Árpád-pajzsot, amelyet tavaly vehetett át - írja az Index.

Cselényi László szerint a politika túlságosan átszínezte és egyoldalúvá tette a díjat. "Minél egyoldalúbb világnézetileg egy díj, értéke annál bizonytalanabb. Anélkül, hogy szándékomban állna a javarészt általam is nagyrabecsült kitüntetőket megbántani, úgy érzem, kilógok a sorból. Vagy úgyis mondhatnám: érdemtelennek tartom magam az Árpád-pajzs birtoklására, azért azt köszönettel visszajuttatom az alapítványnak" - áll a tévéelnök nyilatkozatában.

A díjat idén a jobboldalhoz köthető közszereplők kapták: Dr. Balogh Zoltán főorvos, Czakó Gábor író, Grosics Gyula az Aranycsapat kapusa, Lovas István újságíró, Makovecz Imre építész, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője, valamint Dr. Papp Lajos sívsebész professzor.