Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Közösen járőröztek a magyar és szerb rendőrök Csongrád megyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar rendőrök mellett szerb egyenruhások is részt vettek a Mórahalom térségében tartott Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzésen - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tuczakov Szilvána közölte: a "vegyes" járőrpárok szombaton elsősorban a turisták által látogatott helyeket keresték fel, ahol a kikapcsolódni vágyók között nagy számban akadnak Szerbiából érkezett vendégek is. Az akció célja alapvetően a lakosság és a turisták biztonságérzetének javítása, a külföldiek nyugalmának biztosítása, tájékoztatása és segítése volt.

Nem ez az első alkalom, hogy a szomszédos országból érkező rendőrök segítik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, hiszen az elmúlt év nyarán már volt hasonló kezdeményezés. Emellett a közelmúltban, immár kilencedik alkalommal megtartott, "Hármashatár" Közlekedési Akció tapasztalatait felhasználva terjesztették ki a közös munkát a közrendvédelmi területre is - mondta a szóvivő.

A külföldi rendőrök feladta a közös járőrözés közben, hogy magyar kollégáik segítségére legyenek a szerb állampolgárokkal kapcsolatos ügyek intézésében. A munkát mindkét fél sikeresnek értékelte.

Hasonló akciókra a nyár folyamán Csongrád megye több településén számíthatnak a lakosok és a külföldi vendégek, a szerb rendőrök mellett románok egyenruhások bevonásával - tette hozzá az őrnagy.