Egy embert vettek őrizetbe a szombati tüntetés után

Infostart
2009. július 5. 17:27
Egy embert vett őrizetbe a rendőrség a tegnapi, engedély nélkül megtartott, Erzsébet téri demonstráció során. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a 216 előállított közül 4 ember ellen bűncselekmény, hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás; közülük egy 35 éves budapesti férfit vettek őrizetbe.

 Tafferner Éva közölte: 205 ember különféle szabálysértést követett el; példaként említette a garázdaságot és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel való visszaélést. Szólt arról is, hogy 5 embert azért állítottak elő, mert nem volt náluk irat, kettő ellen pedig érvényes elfogatóparancs volt érvényben.

Előállította a rendőrség Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét is. A tüntetésen - amelyet a Magyar Gárdát feloszlató bírósági döntés ellen, valamint a terrorcselekménnyel és emberölés előkészületével gyanúsított Budaházy György mellett szerveztek - 17-en sérültek meg könnyebben. A helyszínen voltak az ombudsmani hivatal munkatársai is, akik a gyülekezési jog érvényesülésének körülményeit vizsgálták.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
BRFK-jelentés a szombati történésekrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást