Vona Gábort is előállították a rendőrök

InfoRádió / MTI
2009. július 4. 20:48
Eddig hetven embert állítottak elő az Erzsébet térről a rendőrök - közölte az esti órákban honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság; az előállítások folyamatosan zajlanak. A tájékoztatás szerint a rendőrök többször felszólították a demonstrálókat a helyszín elhagyására, ennek azonban nem tettek eleget. A felszólításokat követően, a jogerős bírósági ítéletben megfogalmazott okoknál fogva, a Magyar Gárda egyenruháját viselő személyek előállítását kezdték meg a rendőrök. Az előállítások közben többen megtámadták az intézkedő rendőröket, ezért velük szemben is intézkedtek - közölte a BRFK.

Az MTI munkatársai azt jelentették, hogy már csak két-három tucat gárdista van az Erzsébet téren a rendőrök gyűrűjében, a magyar gárdával szimpatizálókat is szorítják ki a térről. A demonstrálók egy rendőrautót megrugdostak és kővel dobták meg. Az ombudsmani hivatal munkatársai is kint vannak a téren. Egyikük az MTI-nek elmondta: vizsgálatot folytatnak, minden dokumentumot bekérnek a rendőrségtől, s majd azok alapján alakítják ki álláspontjukat.

Korábban Vona Gábort, a Jobbik elnökét is elvitték a rendőrök az Erzsébet térről, nem sokkal azután, hogy megérkezett és leült a fűre, több gárdista mellé - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A téren összegyűlt gárdisták és velük szimpatizálók a magyar gárda feloszlatása ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György mellett demonstrálnak.