eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A rendőrök kiszorítják a tömeget az Erzsébet térről

A rendőrök körbevették az Erzsébet teret és megkezdték a tömeg kiszorítását, arra szólítják fel az embereket, hogy az Astoria felé hagyják el a területet A rendőrség a forgalmat is korlátozza a tér a környékén. A József Attila utcában nem lehet közlekedni a Bajcsy-Zsilinszky út felé, s a Károly körúton sem lehet a Bajcsy-Zsilinszky út irányába menni.

Korábban a budapesti Szent István tér mellett a Kossuth térre délutánra bejelentett demonstrációt is megtiltotta a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési törvényben biztosított felhatalmazásával indokolta döntését. A távirati iroda tudósítója szerint a Bazilika előtti Szent István teret körbekordonozták, de a csatlakozó utcáknál lehetővé teszik az átjárást. A Bazilika mellett csapatszállító gépkocsik és mikrobuszok állnak, legalább 50 rendőr van a környéken. Ugyancsak jelentős a rendőri készültség a Szabadság térhez közeli Zoltán utcában, ahová korábban egy másik demonstrációt jelentettek be. Ott is csapatszállító járműveket, valamint vízágyút és könnygázvető gépkocsit is lehetett látni. A rendőrség tegnap bejelentette, hogy ma 24 órás ellenőrzést tartanak a fővárosban; ennek célja a közbiztonságot veszélyeztető események megelőzése, megakadályozása.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×