Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mi lesz az MDF-fel? Egy lélegeztető gépen tengődő párt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Horváth Istvánt, az MDF elnökségi tagját megdöbbentette Almássy Kornél Heti Válasznak adott interjúja. Az MDF egykori elnökjelöltje a hetilapnak nyilatkozva azt mondta: talán ugyanaz történik az MDF-el, ami a KDNP-vel.

Megdöbbenve láttuk, ahogyan egykori tagtársunk és barátunk egy olyan párt sorsára akarta, akarja juttatni a Fórumot, amely a Fidesz lélegeztető gépén tengődik - a többi között ezt írta nyílt levelében Horváth István, az MDF elnökségi tagja Andrássy Kornélnak, válaszul a pártból kizárt politikus Heti Válaszban megjelent interjújára.

Andrássy Kornél a hetilapnak arra a kérdésére, hogy ha kimondaná a bíróság: nem érvényes a párt tavaly őszi tisztújítása, vállalná-e az elnökjelöltséget, azt válaszolta, akkor indulna, ha ugyanazok a küldöttek lennének, mint 2008-ban.

Hozzátette: talán ugyanaz történik mint a KDNP-vel - nekik hat év után sikerült visszaszerezni a pártot.

A politikus egyébként nyolc hónapja nem sokkal azután lépett vissza az elnökjelöltségtől, hogy nyilvánosságra került egy titkosszolgálati hangfelvétel, amely miatt az ügyészség most az MDF vezetők mentelmi jogának felfüggesztését kéri.

A hangfelvétel nyomán az UD Zrt.-hez kapcsolódó adatgyűjtési üggyel összefüggésben mára a rendőrség mellett az ügyészség és a vám- és pénzügyőrség is nyomoz. A több szálon futó nyomozások során eddig egyedül az ügyészség gyanúsított meg egy embert, Szilvásy György volt titokminisztert, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel.

Az ügy azután kapott nagy nyilvánosságot, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke tavaly szeptember 12-én sajtótájékoztatón jelentette be: a legfőbb ügyésztől és az Nemzeti Nyomozó Irodától is soron kívüli vizsgálatot kér, mert a birtokába került hangfelvétel szerint Almássy Kornél - a párt visszalépett elnökjelöltje - érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben.