Fidesz: a szocialisták újabb brutális megszorító csomagot készítenek elő

InfoRádió / MTI
2009. július 3. 12:00
A szocialisták újabb brutális megszorító csomagot készítenek elő a költségvetésben, amire viszont semmiféle felhatalmazásuk nincs - áll Cser-Palkovics András helyettes szóvivő(Fidesz) MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A szocialisták a költségvetés keretében elveszik az összes energiatámogatást, csökkentik a béreket és a nyugdíjakat, ingatlanadót vezetnek be, csökkentik a mezőgazdasági támogatásokat, "a padlóra küldik a vasutat és 120 milliárdot akarnak megspórolni a településeken", illetve az általuk a családoknak, vállalkozásoknak biztosított közszolgáltatásokat - sorolta Cser-Palkovics András.

Az ellenzéki párt politikusa szerint a kormánynak "haladéktalanul távoznia kell", mert az emberek bizalmát elveszítette az MSZP, Bajnai Gordont pedig "soha senki semmire meg nem választotta".

Bajnai Gordon kormányfő szerint akkor erősödhet meg véglegesen a bizalom Magyarország iránt, ha képes az eddigi részintézkedéseket egy hiteles, átfogó és hihető költségvetésbe foglalni. Erről a miniszterelnök a Magyar Televízió Napkelte című műsorában beszélt pénteken.