Egyforintos telkek fiatal szakembereknek Kaposváron

InfoRádió / MTI
2009. július 2. 16:20
Még ki sem írták a pályázatot, de már most rendkívül nagy az érdeklődés Kaposváron az önkormányzat által egy forintért felkínált közművesített telkek iránt - mondta a város polgármestere csütörtökön az MTI-nek.

Egy hozzávetőleg hatmillió forintot érő 900 négyzetméteres közművesített telekhez egy forintért juthatnak hozzá azok a fiatal műszaki szakemberek, akiknek a szaktudására szüksége van a városnak, a foglalkoztatóknak - közölte Szita Károly (Fidesz).

Tájékoztatása szerint az önkormányzat a toponári városrészben 125 millió forint költ 66 telek kialakítására és közművesítésére, közülük 29 a város tulajdona. Ez utóbbi telkeket már kialakították, ezekre lehet majd pályázni egy forintért.

A pályázatot nyár végén írják ki, a telkeket pedig előreláthatóan ősszel vehetik birtokba a nyertesek - mondta el a polgármester. Hozzátette: a pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik a helyi foglalkoztatók igényeit is.

A polgármester megemlítette, hogy korábban a kisgáti városrészben is parcellázott már telkeket egy forintért a város, összesen nyolcat, azzal a szándékkal, hogy megtartsa, illetve idecsábítsa a keresett fiatal szakembereket.