eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György

Az új influenzás betegek már meggyógyultak

Az országos tiszti főorvos nem tud arról, hogy jelenleg lenne Magyarországon új típusú influenzás beteg. Falus Ferenc a közszolgálati televízió reggeli műsorában elmondta: akiknél regisztrálták a megbetegedést, már meggyógyultak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán jelentette be, hogy tizenegyre emelkedett az új típusú influenzás esetek száma Magyarországon, miután újabb három megbetegedést regisztráltak.

Azzal összefüggésben, hogy az egyik beteg itthon fertőződött meg, Falus Ferenc azt mondta: ő volt a negyedik regisztrált beteg, de ez korábban nem kapott nyilvánosságot. A főorvos európai összehasonlításban jó aránynak nevezte, hogy a betegek közül csak egy olyan volt, aki itthon fertőződött meg.

Szólt arról is: az utolsó három megbetegedésnél csak valószínűsítik, hogy a környezetükben senki nem kapta el az új influenzavírust.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×