eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla

Kiss Péter: kedvezményes hitel az önkormányzatoknak

A kormány döntése értelmében az önkormányzatok a Magyar Fejlesztési Bankhoz fordulhatnak kedvezményes, önrész nélküli hitelért, ha bajbajutott lakáshitelesek megsegítésekor elővásárlási jogukkal kívánnak élni. Ezt Kiss Péter társadalompolitikai miniszter jelentette be a kabinet szerdai ülése után.

Kiss Péter elmondta: a Magyar Fejlesztési Bank meglévő, 60 milliárd forintos bérlakás-hitelprogramját a helyhatóságok az elővásárlási jogra is igénybe vehetik, a korábbi feltételek mellett. Ezek: 25 év futamidő, 3 év türelmi idő, kedvezményes kamat, ami három havi euró övezeti bankközi eurókamat (Euribor) plusz két és fél százalék.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek megsegítéséről szóló törvény értelmében szeptember 1-jén lép hatályba az a passzus is, amely lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy az eladósodott lakáshitelesek megsegítésekor elővásárlási jogukkal éljenek. Kiemelte: az így megvásárolt lakást a helyhatóságoknak bérbe kell adniuk a korábbi, eladósodott tulajdonosnak.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz egyik alapító tagjának kinevezése a MÁV elnöki posztjára jelentheti-e, hogy az MSZP előrehozott választásban gondolkozik, Kiss Péter azt válaszolta: szakmai kinevezés történt. Nincs szó arról, hogy előrehozott választásokban és ennek megfelelő kormányzati döntésekben gondolkozna az MSZP - jelentette ki a tárca nélküli miniszter.

Andrási Miklóst, a Grid Zrt. igazgatóját a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének nevezte ki Hónig Péter közlekedési miniszter szerdán.

Kiss Péter elmondta: közismert, hogy mindenki számára fontos a jó színvonalú vasúti szolgáltatás, százmilliárdos nagyságrendben költ az állam a vasútra. Hatékonyságnövelést és a költségek csökkentését várja el Hónig Péter az új vezetéstől - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×