Újabb gyártó vonta vissza egyes termékeit a szennyezett liszt miatt

InfoRádió / MTI
2009. június 30. 15:12
Újabb gyártó vonta vissza egyes termékeit a bajai Diamant Malom International Kft. által forgalmazott, méreganyaggal szennyezett liszt miatt. A Cerbona Zrt. után ma a Tortellino Kft. közölte, hogy több, az idén szeptemberig fogyasztható áruját zárolta, illetve zároltatta.

A társaság hangsúlyozta: a visszavonás kizárólag az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét érinti, a Tortellino Kft. más termékeit, illetve a nem idén szeptemberig fogyasztható tésztáit nem.

Tegnap a Cerbona jelezte, hogy zárolta egyes Durillo és Durum száraztésztáit; a fuzáriumgombából visszamaradt anyaggal szennyezett termékek minősége 2011. május 13-a és június 18-a között jár le. Toxint mutattak ki a bajai Diamant Malom International Kft. által gyártott, november 28-a és december 15-e között lejáró, 1 kilogrammos kiszerelésű durum simalisztben is.

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy ilyen lisztet ne vásároljanak. Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik.