Az SZDSZ elérte életciklusa végét - véli az elnökjelölt

Infostart
2009. június 30. 17:21
Nemzeti liberális párttá szeretné alakítani az SZDSZ-t Weinek Leonárd, Zugló szabad demokrata polgármestere, aki bejelentette, hogy indul a párt elnöki posztjáért, miután megszerezte a jelöltséghez szükséges ajánlásokat. A liberális politikus az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy az SZDSZ jelenlegi formájában elérte az életciklusának végét.

Az SZDSZ abban a formában, ahogy eddig működött, elérte életciklusának a végét - mondta az InfoRádiónak Weinek Leonárd, aki bejelentette, hogy indul a párt elnöki posztjáért. Zugló szabad demokrata polgármestere szerint az EP-választás után ez a tiszta beszéd és az igazság pillanata.

A liberális politikus szerint a pártnak vissza kell térnie az 1989-1990-es hagyományokhoz, emellett fontos a vidéki bázis kiépítése, ami az elmúlt 10-15 év nagy adóssága. Hozzátette: nemzeti liberális párttá szeretné alakítani az SZDSZ-t.

Weinek Leonárd úgy vélekedett: az SZDSZ elveszítette a kapcsolatot az emberekkel, nem az emberek valós problémáira koncentrál.

Vállalhatatlan és bizonyos értelemben megmagyarázhatatlan, hogy az SZDSZ a koalíció felmondása után is támogatta a kormány intézkedéseit, megszavazta a törvényjavaslatok többségét - hangsúlyozta a zuglói polgármester.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást