Kíváncsi arra, hogy mit tud az ön kórháza? Itt megtudhatja!

Infostart
2009. június 27. 16:16
Nyilvánosságra hozta honlapján az Egészségbiztosítási Felügyelet a kórházak és a szakrendelők minőségi mutatóit, amelyekből kiderül, hogy hol milyen ellátásban részesülhetnek a betegek.

Az indikátorrendszerről Kiss Norbert főosztályvezető az InfoRádiónak azt mondta, hogy ezáltal a betegek tájékozottabbak lehetnek, de segítség ez a kórházaknak is, hiszen így lehetőségük van a minőségfejlesztésre.

A rendszer több mint 600 mutatót tartalmaz a kórházak és a szakrendelők működéséről, így az érdeklődők az őket érintő szempontok szerint nézhetik meg, mit válaszoltak az intézmények.

Olyan kérdések szerepeltnek a felügyelet által az intézményeknek elküldött kérdőíven, mint hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat nyújt az intézmény, hány darab egy- vagy kétágyas szobája van, akadálymentesített-e.

A kényelmi funkciókon felül pedig sok szakmai kérdés is helyet kapott. Például az, van-e tanúsított minőségbiztosítási rendszere, vizsgálják-e a felfekvések előfordulási arányát, vagy hogy hány műtétet végzett egy év alatt az intézmény.

A felügyelet hangsúlyt fektetett arra, hogy az adatok összehasonlíthatóak legyenek. Az adatok a meglévő kórházi kapacitások 86, és a szakrendelők 80 százalékát fedik le.

Ha kíváncsi a honlapra, kattintson ide.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást