Török Gábor: Összeomlás szélén az MSZP

Infostart
2009. június 26. 15:30
A Vision Consulting igazgatója szerint az MSZP az összeomlás szélén áll, és csak a teljes vezetőségváltás lehet az egyetlen esély számára. Török Gábor politológus az InfoRádiónak azt mondta: a szocialista hatalmi harc miatt a kormány, a költségvetés és a reformok sorsa másodlagos jelentőségűvé vált a párton belül.

Az összeomlás szélén áll a Magyar Szocialista Párt, és egyelőre nem dőlt el a jövője - mondta az InfoRádiónak a Vision Consulting igazgatója. Török Gábor szerint az egyes, egymással rivalizáló szereplők harcában a kormány helyzete, a költségvetés vagy a reformok sorsa másodlagos jelentőségű.

A politológus úgy fogalmazott: nem biztos benne, hogy a szocialisták még képesek visszafordulni a lejtőn. Ha mégis van olyan forgatókönyv, amely megállítja őket a lefelé vezető úton, az feltehetően az eddig követett politikával való teljes szakítást tartalmazza - tette hozzá.

Ez a változtatás nem mehet végbe úgy, hogy csupán az eddigi vezetőgárdán belül osztják újra a helyeket - vélekedett Török Gábor. Az MSZP-nek csak akkor van - ha van egyáltalán - esélye a visszakapaszkodásra, ha a politikai és személyi téren is teljesen megújul - jegyezte meg.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást