Tizenkét éves kislánnyal erőszakoskodott egy férfi Székesfehérváron

InfoRádió / MTI
2009. június 26. 13:32
Autójába kényszerített egy 12 éves kislányt, és erőszakoskodott vele Székesfehérváron egy 32 éves férfi; a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség.

A bűncselekmény kedden délután történt, amikor a férfi a város egyik forgalmas utcáján leszólította a kislányt, akitől azt kérdezte, hogy merre talál egy bizonyos utcát.

Előbb megpróbálta rávenni, hogy az autójába ülve mutassa az utat, de miután a gyerek erre nem volt hajlandó, megfenyegette és a kocsijába kényszerítette - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kislánnyal a pláza tetőparkolójába hajtott, ahol erőszakoskodni próbált vele, majd a város egy másik pontján kitette a kocsijából - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A gyermek hazaérve elmesélte a történteket az édesapjának, aki értesítette a rendőrséget. A rendelkezésre álló adatok alapján még aznap éjjel elfogták és őrizetbe vették az erőszakoskodót.

A férfi eddig háromszor volt büntetve több rendbeli erőszakos közösülés bűntette, szemérem elleni erőszak bűntett kísérlete, valamint különös visszaesőként szemérem elleni erőszak bűntette miatt.