Vona: Együtt marad a Jobbik, de még nem tudni, melyik frakcióban

Infostart
2009. június 25. 16:04
A Jobbik mindhárom európai parlamenti képviselője egy frakcióban ül majd az Európai Unió törvényhozó testületében - nyilatkozta az InfoRádiónak a párt elnöke. Vona Gábor ezzel cáfolta a HVG legfrissebb számában megjelenteket, amely szerint Morvai Krisztina nem ugyanabban a képviselőcsoportban foglal majd helyet, mint a vele egy listán bekerült Balczó Zoltán és Szegedi Csanád.

Vona Gábor cáfolta a HVG-ben megjelent cikket, amely szerint a Jobbik három EP-képviselője nem ugyanabban a frakcióban foglal majd helyet.

A Jobbik elnöke az InfoRádiónak elmondta, az még kérdéses, hogy melyik képviselőcsoportba ül be Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád, de az biztos, hogy együtt maradnak. Vona Gábor azt nem zárta ki, hogy a Függetlenség/Demokrácia nevű frakcióba ül be a párt három képviselője.

A pártelnök kiemelte: a Jobbik EU-szkeptikusnak és EU-realistának tartja magát, vagyis az európai egységet elfogadják, de az Unió jelenlegi folyamait kritikusan szemlélik és elutasítják a lisszaboni szerződést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vona Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást