Nyolc évre ítélték a lányával fajtalankodó férfit

InfoRádió / MTI
2009. június 25. 11:26
Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt az öregcsertői férfit, aki többször is fajtalankodott saját hatesztendős lányával.

A 45 éves vádlott 1992 decemberében nősült meg, a házasságból öt gyermek született, akik közül az egyik néhány hónapon belül meghalt. A férfi rendszeresen bántalmazta feleségét és gyermekeit, ezért az asszony kezdeményezésére 2006 márciusában elváltak.

A betanított munkásként dolgozó férfi a válás ellenére közös háztartásban élt volt feleségével és négy gyerekével Öregcsertőn. Továbbra is bántalmazta családját, ezért a nő többször is elköltözött gyerekeivel, de mivel anyagi okok miatt nem tudott máshol megfelelő lakást biztosítani, mindig visszatértek a közös házba.

A felügyeletére és gondozására bízott, 2000-ben született lányát a - külön szobában alvó - vádlott 2006 szeptembere és 2008 márciusa között többször is az ágyába fektette maga mellé. Kislánya kiszolgáltatott helyzetét kihasználva a vádlott fajtalankodott a gyerekkel, s megfenyegette őt, hogy a történteket ne mondja el senkinek.