Megbénul a főváros közlekedése a hétvégén

Infostart
2009. június 25. 19:00
Péntektől különböző rendezvények miatt több helyen forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bényi Mónika hozzátette, delegációk érkezése miatt időszakos útlezárások várhatóak, illetve a Duna áradása miatt nem lesz járható sem a budai, sem a pesti alsó rakpart.

Péntektől vasárnapig több nagyobb rendezvénynek ad otthont Budapest, ezek pedig a főváros közlekedésére is alaposan kihatnak.

Szombaton több mint harminc ország részvételével emlékeznek meg a vasfüggöny lebontásáról Budapesten. A huszadik évforduló alkalmából rendezett egész napos programsorozat miatt forgalmi változások, parkolási tilalmak lépnek életbe.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője az InfoRádiónak kifejtette: forgalomkorlátozásra kell számítani a Kossuth téren, az Alkotmány utcában, az Operaház környékén, a Dózsa György úton, az Andrássy úton, a Sándor palota közelében, a szombat esti koncert miatt pedig a Hősök terén és a Városliget környékén. Táblák jelzik a forgalomkorlátozást, a lezárt területeken parkolni sem szabad, ezért a rendőrség elszállítja a tiltás hatálya ellenére ott hagyott járműveket - emelte ki.

A szóvivő elmondta: a rendezvényekre külföldi delegációk érkeznek pénteken, így a ferihegyi repülőtér és belváros között többször is időszakos lezárások várhatóak, többek között a ferihegyi gyorsforgalmi úton is. Azt tanácsolta az autósoknak, hogy idejében induljanak el a repülőtérre, vegyék igénybe az M0-ást és az M5-öst is.

További nehézséget okoz az autósoknak, hogy a hétvégére az alsó rakpartokat is lezárják a Duna áradása miatt.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bényi Mónika
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást