Az ügyészség megerősítette: kérte Dávid és Herényi mentelmi jogának felfüggesztését

Infostart
2009. június 25. 12:48
Az MDF elnöke szerdán még cáfolta a hírt, csütörtökre azonban már az ügyészség szóvivője is megerősítette: a nyomozó hatóság kérte Dávid Ibolya és Herényi Károly képviselői mentelmi jogának felfüggesztését.

A legfőbb ügyész szerdán kérte az Országgyűléstől Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly MDF-es politikus képviselői mentelmi jogának felfüggesztését, az UD Zrt.-vel kapcsolatos nyomozással összefüggésben.

Ha az ügyészség tanúként akarná kihallgatni a két politikust, ahhoz nem kellene felfüggeszteni a mentelmi jogukat.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő ügyben - amelyet az UD Zrt. vezetőjének jogi képviselője által tett feljelentés miatt indítottak - "indokolttá vált a mentelmi jog felfüggesztésének indítványozása a nyomozás adatai alapján".

A szóvivő azt nem árulta el, hogy pontosan milyen bűncselekmények gyanúja miatt kérte az ügyészség a politikusok mentelmi jogának felfüggesztését.

Az index.hu szerda este azt közölte: "az ügyészség hivatalosan is kéri az MDF elnöke és volt frakcióvezetője mentelmi jogának kiadását a parlamenttől. Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepükről kell számot adniuk a nyomozóügyészeknek".

Dávid Ibolya az MTI-nek akkor úgy reagált: téves információ jelent meg vele kapcsolatosan.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást