Pokorni: A Fidesznek nem lesz elég két év, hogy rendbe tegye a gazdaságot

Infostart
2009. június 23. 20:04
Véget kell vetni a korrupciótól fertőzött korszaknak, és utána kell járni az elfektetett ügyeknek - Pokorni Zoltán szerint ez lesz a Fidesz egyik legfontosabb feladata, ha hatalomra jut. A párt alelnöke úgy véli: nem lesz elég két év, hogy a Fidesz rendbe hozza a gazdaságot.

Sok olyan botrányos ügy volt az elmúlt hét évben, amelyeket a Fidesz hatalomra kerülése után elszámoltat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke, aki mint fogalmazott: ez egy korrupciótól fertőzött korszak, ami után világos cezúrát kell húzni.

Jogállami keretek között utána kell járni a ki nem vizsgált, elfektetett ügyeknek - tette hozzá Pokorni Zoltán, aki azonban hangsúlyozta: nagy a felelőssége a Fidesznek abban, hogy ne keltsen fel elégedetlenségből, kilátástalanságból fakadó indulatokat.

Véget kell vetni a következménynélküliségnek, de a sok emberben meglévő indulatokat nem szabad felszínre engedni - hangoztatta a politikus, aki szerint az elszámoltatás nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szól: ha a Fidesz hatalomra jut, nem folytathatja azt, amit "az eddigiek csináltak".

Pokorni Zoltán szerint sok az illúzió a Fidesszel kapcsolatban. Nem tudják majd például ott folytatni a gazdaságpolitikát, ahol 2002-ben abbahagyták, és  úgy véli, valószínűleg nem lesz elég két év a gazdaság rendbetételéhez

Mint fogalmazott: két-három év tisztességre van szükség. A Fidesznek egyenesnek, őszintének és tisztességesnek kell lennie, akkor kaphatja meg a türelmet, amely a gazdasági kilábaláshoz kell.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást