Nem lesz sztrájk Ferihegyen

Infostart
2009. június 23. 21:35
Elmarad a szerdára meghirdetett sztrájk a Malévnál, mert a pilóták érdekeit védő Hunalpa Egyesület megállapodott a cég vezetésével - mondta az InfoRádiónak a légitársaság üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Sikerült megegyezni, nem lesz sztrájk Ferihegyen - mondta az InfoRádiónak Fehérvári Géza, a Malév üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, aki hozzátette: próbáltak olyan megoldást találni, hogy minél több pilóta megőrizhesse állást.

A pilóták szakszervezete, a Hunalpa Egyesület és a Malév között létrejött megállapodás értelmében részmunkaidős foglakoztatást ajánlanak fel a pilótáknak, illetve lehetőségük lesz arra is, hogy más pozícióban, de folytassák munkájukat a Malévnél.

Az egyesület elnöke szerint a Malévvel kötött megállapodás legfontosabb pontja, hogy a cég ezentúl nem foglakoztat külsős pilótákat, és mindig a legfiatalabbakat bocsátják el.

Óvári Tamás hozzátette: megegyeztek abban is, hogy a 232 pilótából 52 helyett 14-et bocsátanak el. Elfogadható kompromisszumnak véli azt, hogy néhány pilóta csak akkor tarthatja meg állását, ha a jövőben más feladatot fog ellátni.

Egy egységes bérrendszer kialakításában is megállapodtak. Óvári Tamás hozzátette: nem tettek ígéretet arra, hogy egy ideig nem lesz sztrájkfelhívásuk.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fehérvári Géza
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Óvári Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást