Michael Schumacher lenne a rejtélyes versenyző? - videókkal

Infostart
2009. június 22. 09:38
Leleplezéssel kezdődött a Top Gear 13. évada: megmutatta arcát a Stig, a BBC autós műsorának "házi versenyzője". De vajon valóban Michael Schumacher az?

A hétszeres Formula-1-es világbajnokot, Michael Schumachert takarta az a fehér overall, amelyet jól ismernek a Top Gear című autós műsor rajongói. Mégsem valószínű, hogy ő a Stig, aki megtanítja a sztárvendégeknek a tesztpálya vonalvezetését és elviszi egy-egy körre a műsorban bemutatott sportkocsikat.

Az F1-es szerepléstől 2006-os szezon végén visszavonult Schumacher, mielőtt "felfedte" volna kilétét, megfutotta a műsor történetének leggyorsabb körét egy Ferrari FXX kormánya mögött.

Az interjúban Jeremy Clarkson, a Top Gear egyik műsorvezetője azt kérdezte Schumachertől, igaz-e, hogy egyszer puszta kézzel leütött egy lovat, amire minden idők legsikeresebb F1-es versenyzője úgy válaszolt: a felesége szereti a lovakat, így ha ilyesmit tenne, bizonyosan ő végezné a földön.

A beszélgetésben Michael Schumacher egyik legnagyobb győzelmeként emlegette az 1998-as Magyar Nagydíjat, amikor hatalmas taktikai csatát vívott legnagyobb ellenfelével, Mika Häkkinennel. A német végül három boxkiállásos taktikával győzött, úgy, hogy egymás után húsz olyan kört produkált, amilyet az időmérő edzéseken.


Bár a Stig sisakja ezúttal a Ferrari tanácsadójaként is dolgozó Schumacher arcát takarta, a rajongók szerint nem ő a titokzatos versenyző, aki hétről hétre magára ölti a fehér overallt. Januárban kiderült, hogy a BBC legalább nyolc Stiget szerződtetett; a találgatások szerint köztük van a már a NASCAR-ban is szerencsét próbált Ben Collins, a korábbi GT-bajnok Chris Goodwin, és az egykori Formula-1-es versenyző, Julian Bailey is.

A korábban ugyancsak az F1-ben szereplő Perry McCarthy viszont biztosan volt Stig, ám csúnya véget ért: a készítők a második évad végén nemes egyszerűséggel megölték a karaktert, miután a versenyző felfedte kilétét.