Lendvai Ildikó öt pontja

InfoRádió / MTI
2009. június 21. 12:37
Az MSZP júliusi kongresszusának öt tézist kell megvitatnia, ezek a párt előtt álló legfontosabb feladatokról szólnak - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap. A politikus szerint a szocialistáknak új, fiatal miniszterelnök-jelöltre van szüksége, aki alkalmas arra, hogy megállítsa a politika iránti általános bizalomvesztést.

Lendvai Ildikó a tézisek közzé sorolta, hogy az MSZP szögezze le a kongresszuson: továbbra is töretlenül támogatja a kormányt a gazdasági válságkezelésben. A második tézis szerint a társadalmi válság megelőzésében az MSZP-nek, mint baloldali pártnak kell programot adnia - ismertette a politikus.

A pártelnök elmondta, a kongresszusra konkrét intézkedési tervet terjesztenek elő a közbiztonság, a szociális biztonság és a morális biztonság területén. Közölte, az MSZP legfelső döntéshozó szervének el kell indítania a választási program készítését, ki kell tűznie az új miniszterelnök megtalálásának határidejét, amely egy nyár végi, ősz eleji kongresszuson meg is történhet.

Az ötödik tézis szerint a párton belül is szövetségépítésre van szükség - fűzte hozzá.