Diáklányt vertek meg Kerepesen

Infostart
2009. június 18. 14:24
Társai bántalmaztak egy általános iskolás lányt az egyik kerepesi általános iskola udvarán. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen, csoportos garázdaság miatt indított eljárást. Franka Tibor polgármester szerint az eset hátterében cigány-magyar ellentét van, de nem csupán erről van szó.

Mobiltelefonnal készítettek felvételt a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola diákjai arról, hogy miként bántalmazzák és alázzák meg egy nyolcadikos diáktársukat hétfőn. A lányt társai többször megpofozták, lökdösték, sőt még a haját is meggyújtották.

A videofelvétel felkerült az egyik népszerű internetes videomegosztó portálra is, onnan azonban azóta már letörölték.

A tanuló könnyű sérüléseket szenvedett - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak.

A rendőrség ismeretlen tettesek ellen, csoportos garázdaság miatt indított eljárást, és vizsgálja az internetre felkerült felvételeket is - tette hozzá Kovács Viktória.

Az InfoRádió felkereste Kerepes polgármesterét, aki azt mondta, igaz, hogy az eset hátterében jelen van a cigány-magyar ellentét, de nem csupán erről van szó. Franka Tibor szerint ezek a gyerekek semmitől sem riadnak vissza, csak hogy szerepelhessenek. A polgármester sürgősségi eljárást kért az ügyben, de egyelőre nem kapott választ.

Franka Tibor polgármester szerint a deviáns viselkedés visszavezethető a bántalmazó gyermekek szüleinek életkörülményeire is, de ettől függetlenül a fiatalok nem kerülhetik el büntetésüket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást