A tisztújítás mikéntjéről sincs egység az SZDSZ-ben

Infostart
2009. június 17. 16:01
Két hét múlva tisztújítás lesz az SZDSZ-ben, de arról megoszlanak a vélemények a pártban, hogy milyen pozíciókon kellene lecserélni az embereket. Többen teljes megújulást javasolnak, így az országgyűlési frakció összetételét is átalakítanák.

A tisztújítást olyan gyorsan bonyolítja le a Szabad Demokraták Szövetsége, hogy technikailag szinte lehetetlen végigvinni azokat a jelölőfolyamatokat, amelyeket a párt alapszabálya előír. Éppen ezért a folyamat gyorsítása érdekében az Országos Tanács szombaton módosíthatja az előírásokat.

A jelenlegi tervek szerint elnököt, valamint ügyvivőket választana a párt. Ezt tartja szükségesnek Horn Gábor jelenlegi ügyvivő, aki elmondta azt is: olyan embert képzel el az elnöki székben, aki az elmúlt években nem vett részt a párt operatív vezetésében, hiszen ez jelentené a megújulást.

A parlamenti frakció megújítását Horn Gábor nem tartja szükségesnek, mint mondta, a leszámolás nem jó megoldás.

Nem így látja ezt Léderer András, a szabad demokraták ifjúsági szervezetének vezetője. Szerinte megújult parlamenti frakció nélkül a párt nem lesz működőképes, hiszen a lényegi döntés annak a 19 embernek a kezében van, aki országgyűlési képviselőként dolgozik.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Léderer András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Horn Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást