Bajnai: vizsgálat indul a nemzeti vagyonkezelőnél

InfoRádió / MTI
2009. június 15. 15:44
Vizsgálat indul, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél történt-e olyan jogos aggodalomra okot adó tevékenység, ami miatt kormányzati intézkedésre van szükség - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában.

A kormányfőt Jakab Istvánt fideszes képviselő kérdezte az állami földvagyonról, majd idézte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyelő és ellenőrző bizottságának jelentését idézte, miszerint a szervezet tavalyi működésében jelentkező zavarok, a vagyontörvényben előírt határidők be nem tartása, a társaság törvényes működésének hiányosságai felvetik a tanácsnak és tagjainak és a zrt. vezérigazgatójának felelősségét.

A kormányfő azt mondta, a kormány dolga, hogy megvizsgálja az említett jelentésben szereplő állítások igazságtartalmát. Meg fogom vizsgáltatni történt-e jogos aggodalomra okot adó tevékenység a nemzeti vagyonkezelőnél, ami miatt a kormány intézkedésére szükség van, ezzel kapcsolatban belső vizsgálatot rendelek el - közölte.