Varga Mihály: Ez a kormány megbukott

InfoRádió / MTI
2009. június 13. 14:43
Ez a kormány "Gyurcsánnyal, Bajnaival, tokkal-vonóval megbukott" - jelentette ki Varga Mihály alelnök, a Fidesz XXIII. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

Varga Mihály alelnök Márai Sándort idézve azt mondta, soha ne félj kimondani azt, amiről tudod, hogy igaz. Szerinte a vasárnapi EP-választás óta egy az ország tudja, hogy ez a kormány "Gyurcsánnyal, Bajnaival, tokkal-vonóval megbukott".

Hangsúlyozta, az emberek kimondták: elég volt a tehetetlenségből, a víziók hiányából, az offshore-lovagokból, a trükkökből és a hazugságból.

Mi kell még ahhoz, hogy a szocialisták belássák, hogy megbukott az emberarcú neoliberalizmus kísérlete, és félreálljanak a változás útjából? - tette fel a kérdést.

"Készen kell állnunk a kormányzásra, és hiszem, hogy mi és szövetségeseink készen is állunk" - hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a Fidesz szerint ebben a helyzetben az alkotmányos megoldásoknak van helye, ez az egyetlen út, amelyben a Fidesz hisz. Lehet, hogy ez az út hosszadalmas, de már nincs sok hátra. "Mindenki tudja, hogy szenvedésnek hamarosan vége lesz, és jobb kor köszönt ránk" - tette hozzá.

Az EP-választást értékelve kijelentette: a magyar emberek többsége a Fidesszel és a KDNP-vel van, a magyar emberek döntő többsége bennük bízik.

Hozzátette: végleg elfogyott az MSZP iránti bizalom, sok helyen a szocialisták harmadikok lettek, pedig SZDSZ technikai KO-t kapott.

Úgy vélte: az emberek utoljára üzenték ennek a hatalomnak, hogy elég. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy van kiút a válságból, a Fidesz képes újra felemelni a nemzetet.

Varga Mihály beszéde közben érkezett meg a terembe Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége Mádl Dalma, akit vastapssal, felállva köszöntöttek a küldöttek és a vendégek.