Blokád a Szabadság hídon

Infostart
2009. június 13. 10:23
Szombatra virradó éjjel fotósok zárták le a Szabadság hidat. A villamosközlekedés leállt. Az akciót a BKV szervezte. Az indíték: nosztalgia, és a híd díszkivilágítása előtti tisztelet.

Június 12-én este 10 óra után a felújított Szabadság hídon a BKV Zrt. által megőrzött  UV szerelvény fotózását biztosítjuk az érdeklődők számára, hogy a híd díszkivilágítása és a villamosközlekedést meghatározó járműtípus együtt fotózható legyen - jelent meg a BKV honlapján.

A hírre amatőr és profi fotósok tucatjai lepték el péntek éjjel a hidat. Az InfoRádió tudósítója a helyszínen mintegy 30 fotóst látott. A régi villamos modellt állt a pesti hídfő alatt. A hídon kicsi volt a forgalom, az arra járó autósok türelmesen várakoztak, ha szükséges volt.

A BKV azt kéri, hogy a fotósok a legjobban sikerült felvételeik egyikét küldjék el a BKV számára elektronikus úton. Mint írják: "Természetesen kötelezni senkit nem kívánunk, 'becsületkassza' jelleggel kérjük a beküldést, azonban a beküldésre kerülő képek mennyisége bizonyára befolyásolni fogja későbbi hasonló lehetőségek megteremtését!"