Fodor: Az SZDSZ teljes megújulására van szükség

InfoRádió / MTI
2009. június 12. 12:53
Az SZDSZ országos tanácsának holnapi ülésén döntenek arról, hogy szeptemberben vagy már júliusban megtartják a párt tisztújító küldött gyűlését - mondta Fodor Gábor a párt elnöke az ügyvivői testület ülését követően.

Fodor Gábor kudarcnak értékelte a vasárnapi európai parlamenti választások eredményét, mert közelébe sem jutottak kitűzött céljuknak.

Az SZDSZ elnöke a párt ügyvivői testületének (üt) pénteki ülése után, sajtótájékoztatóján azt mondta: teljes körű megújulásra van szükség, amelynek ki kell hatnia programjukra, a személyekre és az SZDSZ szervezeti működésére.

Közölte: az üt az javasolja a párt országos tanácsának (ot), hogy szombati ülésén hívja össze a szabad demokraták küldöttgyűlését. Miután lefolytattuk azokat a vitákat, amelyek eldöntik, hogy merre kell továbbmenniük, a küldöttgyűlést a lehető legkorábbi időpontra kellene összehívni - mondta a pártelnök.

Fodor Gábor elmondta, hogy az üt ülésén vita alakult ki arról, július vagy szeptember elejére kellene összehívni a küldöttgyűlést. Hozzátette: erről valószínűleg az ot is vitatkozni fog.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Litauszky Balázs összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást