Mesterházy: A jegybankelnök megoldása részmegoldás

Infostart
2009. június 9. 20:07
A jegybankelnök jól teszi, hogy megválik ciprusi cégétől, ám ezt a lépést már rég meg kellett volna tennie - véli az MSZP országgyűlési frakcióvezetője. Mesterházy Attila úgy véli: ami a gazdasági életben elfogadható, az egy közéleti szereplő esetében más megítélés alá esik.

Simor András jegybankelnök jól tette, hogy bejelentette: eladja Cipruson bejegyzett cégét, és ellenértékét hazahozza Magyarországra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szocialisták parlamenti frakcióvezetője.

Mesterházy Attila hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank elnökének már régen meg kellett volna hoznia ezt a döntést, hiszen, ha egy üzletember közfeladatot vállal, akkor tisztáznia kell azokat az ügyeket, amelyek később támadására adhatnak okot.

Mivel a jegybankelnök csak az után döntött a cége eladásáról, hogy azt felrótták neki, Mesterházy Attila a megoldást részmegoldásnak tartja.

A politikus ugyanakkor nem tartja szerencsésnek, hogy a Fidesz támadást indított a Magyar Nemzeti Bank elnöke ellen.

A szocialista frakcióvezető ugyanakkor egyetért Simor András a vagyonnyilatkozatok szerkezetének átalakítására vonatkozó kezdeményezésével, amely átláthatóbbá tenni a közszereplők vagyoni helyzetét.