Schmitt Pál: "Az MSZP nem kormányozhat 17 százalékos támogatottsággal!"

Infostart
2009. június 7. 23:19
Nem lehet erőltetni az MSZP távozását a hatalomból, de várjuk a pillanatot, hogy belássák: 17 százalékos támogatottsággal nem lehet kormányozni - nyilatkozta Schmitt Pál, a Fidesz EP-listájának vezetője az MTV műsorában.

Örülök az 56 százalékos választási eredménynek, ilyen még nem volt Európában - mondta Schmitt Pál az MTV-nek nyilatkozva.

Nincs ráírva egyetlen mandátumra sem, hogy azt kitől vették el - reagált a Jobbik eredményére a Fidesz EP-listájának vezetője.

Nem kívánok most a Jobbik eredményével foglalkozni, a magunkénak örülök - jelentette ki Schmitt Pál, amikor arról kérdezték, miként vélekedik a Jobbik 3 mandátumáról.

Én idáig a szocialistákkal is tudtam együttműködni. Ha a nemzeti érdek úgy kívánja, össze kell fogni az Európai Parlamentben - válaszolta arra a kérdésre, vajon együtt fog-e működni a Fidesz a Jobbikkal.

Az MSZP-vel kapcsolatban kijelentette: 17 százalékos támogatottsággal nem lehet költségvetést készíteni. Erőltetni nem lehet, de várjuk a pillanatot, hogy az MSZP belássa: ilyen alacsony támogatottsággal nem maradhat hatalmon - vélekedett Schmitt Pál.