Orbán Viktor: A győzelem erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot

Infostart
2009. június 7. 22:36
Az emberek Magyarországon kimondták, hogy a dolgok nem mehetnek tovább úgy, ahogy eddig - értékelte a Fidesz elnöke pártja európai parlamenti választási eredményét vasárnap este, miután kiderült, hogy a Fidesz-KDNP 14, az MSZP 4, a Jobbik 3, az MDF pedig 1 képviselői helyet kap az EP-ben.

Ezentúl Magyarország tartja az európai parlamenti választások rekordját, hiszen akkora többséggel, mint a Fidesz, még nem győzött párt a közösségben - mondta a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a tömörülés győzelmének bejelentésekor. Orbán Viktor hozzátette: eddig ezt a rekordot a brit konzervatívok tartották, akik mintegy húsz évvel ezelőtt 51 százalékos mandátumot szereztek.

Hangsúlyozta: a Fidesz a szavazatok 56 százalékát kapta, így az egyetlen párt, amelynek nem kell elemezni, értékelni, magyarázni az eredményét. Orbán Viktor elmondta azt is: pártja 40 százalékkal vert rá a második helyet megszerző MSZP-re.

A Fidesz elnöke szerint Magyarország felemelte hangját, és kimondta, hogy változást akar, hiszen ami eddig volt az országban, az bizonytalanságot teremt.

Az emberek rendet és biztonságot akarnak, kiszámítható jövőt, felelős és elszámoltatható vezetőket. Szavai szerint az emberek azt követelik az MSZP-től, hogy többé ne gátolják az országot a talpra állásban.

"A győzelem erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot" - jelentette ki Orbán Viktor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Orbán Viktor beszéde
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást