Éjszaka még lehet zivatar, holnap napos idő lesz

Infostart
2009. június 7. 18:54
Az este folyamán továbbra is esős időjárásra lehet számítani az ország jelentős részén, de olyan szélsőséges jelenségek már nem várhatóak, mint Nyíregyháza környékén, ahol dió nagyságú jég hullott - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, miután a heves szél és a jégverés jelentős károkat okozott a térségben.

Reisz András hozzátette: a Magyarországon áthaladó front felhőzete jelenleg még az egész országot beborítja, és főleg délen, délkeleten okoz viharokat kiadós esővel.

A Tiszántúlon még az éjszaka folyamán is lehet egy-egy heves zivatarra számítani, az ország többi részén azonban folyamatosan megszűnik a csapadék.

A borongós, esős idő Budapesten még néhány óráig tart, éjszaka 9-10 órától megszűnik, és az éjjel második felére felszakadozik a felhőzet. Hétfőn napos idő várható.

Öt megyében voltak komolyabb bajok

Öt megyében volt dolguk vasárnap a tűzoltóknak a viharos időjárás miatt, közel 100 ház tetőszerkezete károsodott, Szabolcsban 12 településen áramkimaradás volt - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Szentes György elmondta: az európai parlamenti választás eredményei a tartalék rendszeren keresztül ennek ellenére eljutnak az Országos Választási Központba.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szentes György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást