Dávid Ibolya aggódik a Jobbik térnyerése miatt

InfoRádió / MTI
2009. június 7. 22:35
Egyszerre vagyok boldog, és egyszerre aggódom is; aggódom a Jobbik térnyerése és az európai szélsőjobb térnyerése miatt - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az európai parlamenti (EP) választás eredményének kihirdetése után, vasárnap este Budapesten.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) sikere az őszinteség, a józanság sikere - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke vasárnap Budapesten újságíróknak.

A pártvezető azután reagált, hogy este tíz óra után eldőlt, az MDF egy képviselőt - Bokros Lajost - küldhet az Európai Parlamentbe. Úgy fogalmazott: boldog azért, mert az MDF harmadszor bizonyította be, hogy a közvélemény-kutatók, elemzők rendszeresen alábecsülik a konzervatív pártot.

Kiemelte azonban: aggódik a Jobbik térnyerése és az európai szélsőjobb térnyerése miatt.

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője azt mondta: minden erejével, tapasztalatával azon lesz, hogy Magyarország lehetőségeit kitágítsa, erejét növelje az Európai Unióban.

Mint mondta, az elmúlt hat-hét év hisztérikus MSZP-Fidesz-politikája mellett felnőtt egy olyan párt, a Jobbik, amely tagadja az Európai Uniót, tagadja az európai értékeket, a magyar demokrácia elért értékeit, a nyitottságot és az európai szolidaritást.

Dávid Ibolya szerint pártjuk eredménye azt bizonyította, hogy a közvélemény-kutatók, az elemzők rendszeresen alábecsülik azokat a józan erőket, akik rendre, 2004-ben, 2006-ban és 2009-ben is bejuttatják az európai és a hazai parlamentbe is a Magyar Demokrata Fórumot. Hozzátette: ez már-már manipulatívnak számít.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sigmond Árpád összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást