Szent-Iványi István vitára hívja Schmitt Pált

InfoRádió / MTI
2009. június 3. 20:54
Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listájának vezetője csalódott, mert Schmitt Pál, a Fidesz listavezetője lemondta részvételét a péntekre tervezett nyolcpárti televíziós vitában. Szent-Iványi arra kérte a Fidesz jelöltjét, olyan nyilvános vitán találkozzanak, ahol ketten beszélnének az EP-ben végzett eddigi munkájukról és terveikről.

Szerdai közleményében azt írta: "Szomorúan értesültem arról, hogy Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti listájának vezetője la pénteki televíziós vitán való részvételét lemondta. A Fidesz listavezetőjének lépése megcsúfolása a demokráciának: gyáva megfutamodás a választókkal való szembenézés elől".
 
Ugyanakkor kiemelte: a nyilvános vitára szükség lenne, mert a pártok jelöltjeinek és programjának megismerhetősége a demokratikus választás fontos feltétele.

"Mivel a listavezetők közül Schmitt Pál és én is már az ezt megelőző ciklusban európai parlamenti képviselőként tevékenykedtünk, szívesen  vennék részt  egy nyilvános vitán a Fidesz jelöltjével" - közölte az SZDSZ listavezetője.