Majdnem MSZP-s miniszter lett Morvai Krisztina?

Infostart
2009. június 2. 09:41
Majdnem Morvai Krisztina lett az MSZP esélyegyenlőségi minisztere 2004-ben, az akkor Brüsszelbe távozó Lévai Katalin helyett a Heti Válasz Online szerint.

Az MTI 2004. február negyediki tudósításából szerint "annak kapcsán, hogy a sajtóhírek szerint Morvai Krisztina jogász és Göncz Kinga, az egészségügyi tárca politikai államtitkára neve merült fel az MSZP európai parlamenti listáján szereplő Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter utódjaként, (Gál J. Zoltán) úgy reagált: nem született még erről döntés, ez nem került még szóba" - olvasható a szövegben. Azaz: a kormányszóvivő nem cáfolta, hogy felmerült a két jelölt neve - vonja le a következtetás a Heti Válasz Online.

A lap arra is emlékeztet: a kilencvenes években feminista jogvédőként tevékenykedő Morvai Krisztina Freddy Mercury-díjat kapott a homoszexuálisokért való munkálkodásáért. Akkoriban a liberális holdudvarhoz sorolták. Kutatási területe a családon belüli erőszak volt, 2005-ben könyvet írt például a brutális nevelőapját agyonlövő Simek Kittiről.