Orbán: A Gyurcsány-Bajnai korszak lezárása miatt fontos az EP-választás

InfoRádió / MTI
2009. május 21. 17:18
Az európai parlamenti választás fontos állomás lesz a Gyurcsány-Bajnai korszak lezárása szempontjából - mondta csütörtökön Kolozsváron a magyarországi sajtó képviselőinek Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke Tőkés László európai parlamenti kampányát segíti Erdélyben. Megállapította: mivel európai választások előtt állunk, nincs határon kívüli és határon belüli politika, csak egységes Kárpát-medencei magyar politika létezik. A június 7-i választás fontos állomás lesz a Gyurcsány-Bajnai korszak lezárása szempontjából - mondta Orbán Viktor.

Elhibázottnak minősítette az elmúlt hét évben folytatott magyar politikát, mivel az szerinte hátat fordított a magyar nemzeti érdekeknek. A nemzeti identitás, a felhajtó- és alkotóerőt jelentő nemzeti összetartozás gondolata teljesen kívül maradt a kormány számításain, ezért is olyan gyenge ma Magyarország - hangoztatta a politikus.

Hozzáfűzte, hogy ennek a korszaknak a határon belüli és határon kívüli magyarok egyaránt vesztesei. Ezért a határon túli magyaroknak is érdekük, hogy ez a sikertelen korszak lezáruljon Magyarországon, és egy új korszakot lehessen megnyitni, amely a nemzet összetartozására épít majd mind a kultúra, mind az oktatás, mind pedig a gazdasági élet területén.

"Azt a korszakot, amelyet le akarunk zárni, egyszerre jellemezte a nemzeti ügyek iránti közömbösség, a milliárdosok gondolkodásmódja és a magyar közemberek érdekeinek figyelmen kívül hagyása" - szögezte le Orbán Viktor.