Lehet Más a Politika: Nem a tőke, hanem a munkavállalók a fontosak

InfoRádió / MTI
2009. május 20. 19:22
Összeurópai szinten kell megváltoztatni az unió egész területén kialakult "fordított bérversenyt", minimális adómértéket bevezetve a Lehet Más a Politika álláspontja szerint - jelentette ki a párt európai parlamenti (EP)listájának vezetője szerdán Egerben, hangsúlyozva, nem a tőke, hanem a munkavállalók érdekei a fontosak.

Ma ugyanis a tagállamok a befektetések megszerzéséért egyre inkább a tőke érdekeit tartják szem előtt a munkavállalók érdekeivel szemben, miközben "már-már éhbérért" dolgoznak a munkavállalók - elemezte a helyzetet Szabó Tímea.

A listavezető hangsúlyozta: más pártokkal szemben, amelyeknek tagjai "egyfajta nyugdíjas állásnak" tekintik az európai parlamenti tagságot, illetve "valamilyen parkolópályát" jelent a politikusaiknak, a Lehet Más a Politika jelöltjei valóban dolgozni kívánnak az EP-ben.

Legfontosabb törekvésüknek tekintik összeurópai szinten megvédeni a szociális vívmányokat, hogy a jövőben sem csupán egy szűk csoport, hanem mindenki számára elérhető maradjon a minőségi oktatás és egészségügyi ellátás.

Ivády Gábor, a pártlista második helyezettje a párt vidékfejlesztési politikáját ismertetve úgynevezett zöldgalléros munkahelyek megteremtését sürgette.

A "zöldgalléros munkahelyek" megteremtését a többi között egy energiatakarékosságot célzó lakás-felújítási program beindításában, illetve a megújuló energia elterjesztésében látja. Ehhez illeszkedhet a Tisza árterének rehabilitációja is - mondta a politikus.

Arról is szólt, hogy a Gallup legújabb felmérése szerint a pártot választani tudó biztos szavazók körében 2 százalékos a Lehet Más a Politika támogatottsága, illetve a választók immár 20 százaléka ismeri a pártot.