Kémeszközök? Tollnak álcázott kamerákat foglaltak le Ferihegyen

Infostart
2009. május 20. 19:36
Kép- és hangrögzítésre is alkalmas, úgynevezett kettős felhasználású termékeket foglaltak le kedden Ferihegyen - tájékoztatta az InfoRádiót a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokságának szóvivője. Sipos Jenő hozzátette, vizsgálják, hogy kik és mire használták volna az eszközöket.

A repülőtéri vámosok egy távol-keletről érkező kínai állampolgár csomagjait vizsgálták át, amelyekben hat darab, többfunkciós, jó minőségű kép és hang rögzítésére is alkalmas tollat találtak.

A pénzügyőrök egy szintén távol-keleti csomagban korábban találtak egy olyan karórát is, amely hasonlóan a tollakhoz, képet és hangot is tudott rögzíteni.

Ezek kettős felhasználású haditechnikai eszközöknek minősülnek, vagyis polgári és katonai célú felhasználásra is alkalmasak - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője, aki hangsúlyozta: az ehhez hasonló eszközök behozatalához és forgalmazásához külön engedélyre van szükség.

Sipos Jenő elmondta: nem lehet tudni, hogy a lefoglalt eszközöket milyen céllal akarták felhasználni, és kik lehettek a szállítmány címzettjei.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást