Pettkó András továbbra is MDF-esnek tartja magát

InfoRádió / MTI
2009. május 13. 11:47
Pettkó András szerint Hock Zoltánnal és Katona Kálmánnal készek voltak a frakció újjáalakításáról szóló tárgyalásra. A volt MDF-es, most független képviselő továbbra is az MDF tagjának és országgyűlési képviselőjének gondolja magát.

Pettkó András mindezt annak kapcsán közölte szerdán, hogy Herényi Károly elnökhelyettes szerdán bejelentette: Az MDF lemondott a frakcióalakításról, mert ahhoz a feltételek nem adottak, miután három korábbi képviselő, Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András nem akart az országgyűlési képviselőcsoporthoz csatlakozni.

Pettkó András az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: a frakció megszűnése után úgy vélekedett, hogy az európai parlamenti választásokig ne alakuljon újjá az MDF frakciója. Ezt jelezte is az MDF vezetőinek, mégpedig az általuk megszabott határidőn belül.

Kiemelte: a tárgyalásokra azonban mindhárman készek voltak. Szerdai sajtótájékoztatóján a politikus elmondta azt is: emlékei szerint abban maradtak Herényi Károllyal, hogy ezen a héten pénteken folytatják a tárgyalásokat.

A politikus közölte, kedden Herényi Károllyal több mint három órán keresztül beszélgetett, és azután maradtak abban, hogy pénteken folytatják a tárgyalásokat. Ezért is lepte meg, amikor szerda reggel látta a történtekről szóló e-mailt.

Pettkó András véleménye szerint az MDF alapszabálya a frakcióhoz való csatlakozást a választások utáni helyzetben teszi kötelezővé. A politikus szerint ügyükben a párt országos választmányának és etikai bizottságának kell eljárnia.

Herényi Károly elnökhelyettes a párt országos választmánya tagjainak küldött levelében írt arról, hogy Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András törölték magukat az MDF soraiból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pettkó András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást