Gyenesei: az MDF-nek először belső ügyeit kell rendezni

InfoRádió / MTI
2009. május 13. 11:44
Az MDF-nek először saját belső ügyeit kell rendezni, utána érdemes tárgyalni a frakcióba való belépésről - mondta Gyenesi István az MTI-nek azt követően, hogy Herényi Károly bejelentette: az MDF lemondott a frakcióalakításról.

"A labda most az MDF frakción belül van, nekik kell saját magukat olyan mértékben kondicionálni, hogy az alkalmas legyen arra, hogy egy kis segítséggel működőképes legyen az MDF országgyűlési képviselőcsoportja" - fogalmazott Gyenesi István szerdán az MTI érdeklődésére.

Úgy vélte, az MDF-en belüli helyzetnek "komoly stabilitást kell mutatni", hiszen annak semmi értelme, hogy létrejön egy megegyezés a képviselőcsoportba való belépésről, s utána egy, két ember kiugrik.

Hozzátette: ha születik is megegyezés a frakcióba való belépéséről, ez akkor is egy technikai frakció lehet, hiszen nem a hagyományos frakció belső kötelezettségekkel működne. Mint mondta, legutóbb hétfőn beszéltek erről az ügyről, ám arról nem volt szó, hogy az egyeztetések mikor folytatódnak.

Közölte: személy szerint sajnálná, ha az MDF nem tudna frakciót alakítani, hiszen e csoportosulás hiányozna a parlamentből.