Kerti tóba esett az egyéves kislány - a klinikai halálból hozták vissza

Infostart
2009. május 12. 20:38
Sikerült újraéleszteni azt az egyéves kislányt, aki beleesett egy kerti tóba Gödöllőn - mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette: a gyermek stabil állapotban került kórházba.

Délután fél egy körül azzal riasztották a gödöllői mentőket, hogy egy kislány egy családi ház kerti tavába esett. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az ügyeletes olyan súlyosnak érezte az esetet, hogy minden lehetséges segítséget a helyszínre küldött.

Így az esetkocsival párhuzamosan elindult a motoros és a gyermekmentő, valamint a mentőhelikopter is. Győrfi Pál hangsúlyozta: együttes erővel, valódi csapatmunkával félórás küzdelem után sikerült újraindítani az egyéves kislány szívét, így viszonylag stabil állapotban került a kórházba.

A szóvivő elmondta: mivel a klinikai halál állapotából hozták vissza a gyereket, a kórházban töltött első 24 óra kritikus lehet, de az orvosok remélik, hogy teljesen felépül.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a balesetet, annak körülményeiről csak később ad információkat.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást