MSZP: a Fidesz a konfliktusexport programjával indul

InfoRádió / MTI
2009. május 2. 20:14
Gurmai Zita szerint Orbán Viktor a Fidesz budapesti EP-kampánynyitóján elmondott beszédéből - amely avítt volt és megosztó - az derült ki, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a konfliktusexport programjával indul az európai parlamenti választásokon. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje erről szombaton nyilatkozott.

Gurmai Zita úgy fogalmazott: "egy régi embert hallottunk, egy idejétmúlt, jól ismert beszéddel".

Véleménye szerint csak beszélni nem elég. Amiből elég volt, az a válság, a megosztottság és a gyűlöletkeltés - tette hozzá.

Gurmai Zita szavai szerint a Fidesz elnöke belpolitikai csatatérré kívánja silányítani az európai intézményeket, ahogy azt az elmúlt öt évben is tették.

"Hisszük, hogy ebből a magyaroknak elege van, mert ez nem segít, hanem árt Magyarországnak, és elege van Európának is azokból a megosztó politikusokból, akik csak beszélni tudnak, de semmilyen érdemi programjuk nincs a válság kezelésére" - jelentette ki.

Gurmai Zita kiemelte, az MSZP a hatékony nemzeti érdekérvényesítés programját javasolja. Mint mondta, azok szavazatát várják június 7-én, akiknek elege van a konfliktusexportból, a megosztó mondatokból és a gyűlöletkeltésből.