Megegyezett a BKV és a Bamco

InfoRádió / MTI
2009. április 29. 11:57
Megegyezett a négyes metró alagút-fúrási munkálatainak folytatásáról a DBR projektigazgatóság a kivitelező Bamco konzorciummal- jelentette be a BKV vezérigazgatója. Kocsis István hangsúlyozta: a cég többletköveteléseivel továbbra sem értenek egyet, ezért a jogosság megállapítására független döntőbizottságot kértek fel, de munkálatok várhatóan legkésőbb május 18-án elkezdődhetnek.

A Bamco konzorcium április 14-én egyoldalúan függesztette fel a munkálatokat a Gellért térnél a cég többletkövetelései miatt, az ügyben kezdődött egyeztetés határideje éjfélkor járt le.

A közlekedési vállalat vezérigazgatója most hangsúlyozta: a Bamco konzorcium továbbra sem indokolta meg teljes mértékben, hogy mire alapozza a többletköveteleséket és ha a 3 tagú független testület nem tud dönteni, akkor választott bírósághoz fordulnak.

Klados Gusztáv, a DBR projektigazgatóság vezetője egyelőre nem tudta megmondani, hogy a fúrópajzsok mikorra jutnak a Keleti pályaudvarhoz a Gellért térről. A fúrópajcsok két éve indultak el az Etele térrről és az eredeti tervek szerint már el kellett volna érniük a Keleti pályaudvarra.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Sigmond Árpád összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást